Al tien jaar is ABN AMRO trouwe partner van de Dutch Green Building Week, de jaarlijkse week in september die in het teken staat van duurzaam bouwen. Wat is het geheim van dit goede huwelijk? Manager partnerships Niina Pussinen, category manager vastgoedbeheer Rob Vermeij en sector banker vastgoed Petran van Heel van ABN AMRO vertellen erover.

Founding Partner

ABN AMRO heeft zich weliswaar al tien jaar geleden verbonden aan de allereerste Dutch Green Building Week, eigenlijk gaat de samenwerking nog langer terug. ABN Amro was in 2008 een van de founding partners van de Dutch Green Building Council, de stichting die door marktpartijen werd opgericht om in Nederland een gemeenschappelijke taal voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving te ontwikkelen. Zodoende werd duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

 

De eerste editie van de Dutch Green Building Week

Toen BREEAM-NL in 2010 haar eerste duurzame vruchten afwierp, en aanleiding bood de eerste editie van de Dutch Green Building Week te organiseren, was het logisch dat ABN AMRO zich als partner aansloot. Het was ook ABN AMRO die als een van de eerste marktpartijen in Nederland actief aan de slag ging met het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL, de certificering van het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam als voorname mijlpaal.

Verder lezen?

Dit artikel staat in de nieuwe editie van het online magazine Toekomstbouwers van Dutch Green Building Council. Klik hier om het magazine te zien.