Coöperatie VGZ hecht veel belang aan transparantie. Niet alleen van hun diensten, maar ook van hun organisatie. Voor de eerste maal brengt cVGZ dit jaar een geïntegreerd jaarverslag uit over 2015 volgens de richtlijnen van GRI. De Duurzaamheidsrapporteurs ondersteunden cVGZ met een analyse op de criteria van GRI en met de redactie.

Aan het werk

Nadat De Duurzaamheidsrapporteurs in 2015 een kennissessie op locatie hadden verzorgd, vroeg cVGZ ons de content te analyseren en redactieslag te maken over de teksten. In twee korte tijdsperiodes werd het werk opgedeeld. Met een beknopte Powerpoint gaven De Duurzaamheidsrapporteurs een advies over de inhoud van het verslag en de richtlijnen van GRI. In Word, met de wijzigingen bijgehouden, werden de teksten aangepakt. Deze week is het eerste geïntegreerde jaarverslag van cVGZ verschenen.

Wat hebben we ervan geleerd

“Het waren twee korte en intensieve periodes waarin wij onze dienstverlening konden bewijzen. Een daarvan was tijdens de kerstdagen, dus tussen de rollade en kalkoen door. Het adviesrapport werd positief ontvangen, al was de opdrachtgever reeds op de hoogte van enkele aanbevelingen die in het rapport werden gedaan. De redactieslag had wat de opdrachtgever betreft nog grondiger gekund. Sommige tekstsuggesties waren aan de voorzichtige kant. We nemen die aanbevelingen weer mee voor een volgende opdracht.”