Uiterlijk in 2040 zijn de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag klimaatneutraal. Dat is het doel van de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag die op donderdag 27 september 2018 door staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gedeputeerde Baljeu van de provincie Zuid-Holland en wethouder Van Tongeren van de gemeente Den Haag is ondertekend. De DuurzaamheidsRapporteurs schreven over deze samenwerking. 

In het artikel stelt staatssecretaris Knops dat de overheid met deze samenwerking haar verantwoordelijkheid neemt in de energietransitie. Wethouder Liesbeth van Tongeren van Den Haag prijst de samenwerking tussen ministerie, provincie en gemeente. Gedeputeerde Jeannette Baljeu verwacht dat door de samenwerking massa ontstaat voor het opschalen van innovatieve oplossingen.

Meer lezen

De samenwerking werd tijdens het congres van Dutch Green Building Council ondertekend door een een groot aantal private en publieke partijen. Lees het complete artikel, het persbericht en het verslag van het congres.