De DuurzaamheidsRapporteurs hebben een nieuw kantoor. Vanaf deze zomer werken we vanuit een mooie locatie in het Grotiushuis aan de Westblaak 47 in Rotterdam.

In het nieuwe kantoor staan twee bureaus met op een daarvan een grote ventilator die de afgelopen zomerweken structureel blazend nee heeft geschud. Verder oogt het nog vrij kaal en masculien. Je zou het met de beste bedoelingen strak en clean kunnen noemen. De enige diepte-investeringen in sfeer die we tot nu toe hebben gedaan, zijn een drietal ladebakjes en klein bluetooth-speakertje. Daar komt de ene helft van de dag John Mayer uit. En de andere helft neurotische jazz. Daar werken we hard op.

Samenwerken met grafisch partner PMS 72

De DuurzaamheidsRapporteurs zijn ingetrokken bij PMS 72, onze grafisch partner. Dit maakt het prettig en efficiënt samenwerken voor (digitale) jaarverslagen en andere communicatiemiddelen.

Koffie, uitzicht en borrel

Verder zijn wij erg tevreden met de kwaliteit van de koffie. De DuurzaamheidsRapporteurs maken gebruik van de koffiefaciliteiten van PMS 72. Ook ons uitzicht mag er wezen: we kijken uit op het skatepark en een dynamische verkeersader. Voor de borrel trekken we richting Witte de Withstraat of Oude Binnenweg.

Duurzaam?

Is ons kantoor duurzaam? Dat nog niet. Er is nog geen energielabel voor het Grotiushuis bekend. Daar zullen we ons dus hard voor maken. We willen ook meedoen met een proef met planten in de kantooromgeving, en het effect op productiviteit. Maar daarvoor moeten we eerst een bedrijf van 100 man of meer worden. We zijn nu nog te klein. Ons wagenpark is wel groen: we doen zo veel mogelijk met ov of fiets.

Foto met een grapje

Omdat we een nieuw kantoor zijn ingetrokken, leek het ons ook goed wat nieuwe foto’s van onszelf te laten maken. Fotograaf Robert Tjalondo wilde ook een grapje in de foto maken. Als experiment. Nou, vooruit dan maar.

Langskomen?

Ons nieuwe kantoor bewonderen? Praten over de inhoud en over wat we doen? Altijd welkom. Daar zetten wij graag ons speakertje voor op zacht.