Organisaties rapporteren steeds nadrukkelijker over hun duurzaamheidsbeleid. De specialisten van Tekstschrijvers.nl en de Duurzaamheidsrapporteurs adviseren en ondersteunen daarbij. Met een duurzaamheidsverslag maakt u uw MVO-beleid voor externe partijen meetbaar. Of is duurzaamheid inmiddels een integraal onderdeel van uw hele bedrijfsvoering? Dan laat u dat het beste zien in een geïntegreerd verslag.
Wat kunnen wij voor u betekenen? In de eerste plaats zetten wij toptekstschrijvers voor u in. Voor creatieve conceptontwikkeling, voor het afnemen van interviews en voor het beschrijven van complexe onderwerpen in duidelijke taal. Daarnaast beschikken wij over ervaren inhoudelijke experts op het gebied van duurzaamheids- en geïntegreerde verslaggeving. Met diepgravende kennis van de internationale richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) en van het Integrated Reporting Framework. Samen zorgen we ervoor dat u: 

  • Stappen maakt in transparantie Van ‘klassiek’ jaarverslag naar een duurzaamheidsverslag, van duurzaamheidsstandaard GRI G3.1 naar G4 en van duurzaamheidsverslag naar een volledig geïntegreerd verslag. Uw externe verslaggeving over duurzaamheid groeit mee met de ontwikkeling van MVO in uw organisatie.
  • Koploper wordt/blijft in uw branche Een duurzaamheidsverslag is nog altijd geen gemeengoed. Een geïntegreerd verslag al helemaal niet. Voor u de kans om uw organisatie als koploper in de branche te positioneren. Met uw duurzaamheidsverslag behaalt u een topnotering in uw sector bij de Transparantiebenchmark van de Nederlandse overheid.
  • Werkt volgens de laatste nationale en internationale standaarden Uw verslag wordt opgesteld volgens de laatste standaarden GRI G3(.1) en G4, Integrated Reporting van het IIRC, de Nederlandse Transparantiebenchmark 2014 en titel 9, BW 2 voor uw normale jaarverslag: wat ons betreft passen we ze állemaal toe.
  • De belangrijkste stakeholders betrekt bij uw MVO-beleid Het verslag brengt uw belangrijkste stakeholders in kaart, beschrijft hoe u in constante dialoog met hen bent, wat zij belangrijk vinden en hoe uw bedrijf hier invulling aan geeft. Zo geeft uw verslag een goed beeld van de impact die uw organisatie heeft op haar bedrijfsomgeving.
  • Een zorgeloos verslaggevingstraject doorloopt Wij kunnen in het volledige verslaggevingstraject meedraaien. Van advisering en inrichting van de projectorganisatie, opstellen en beheren van een gedetailleerde planning, tot de volledige uitvoering voor het gewenste resultaat
Verder praten?
Wij komen graag met u praten over alle mogelijkheden en vormen van eigentijds rapporteren. Bel of mail ons. Een afspraak met Arjan Degelink is zo gemaakt.