Op de TU Delft leren dagelijks duizenden bollebozen hoe zij de uitdagingen van morgen moeten aangaan. Dat gaat van het ontwikkelen van synthetische brandstoffen voor vliegtuigen tot aan duurzame oplossingen voor kantoorgebouwen. Maar hoe duurzaam is de campus zelf? De DuurzaamheidsRapporteurs zochten het uit en schreven de artikelen voor het online platform De Duurzame Campus.

Want hoe ver is de TU Delft met het scheiden van afval? Wie zorgt ervoor dat de campus bestand blijft tegen heftige regenbuien en lange droogtes? Zijn er gebouwen op de campus die energieneutraal zijn en daarmee een voorbeeld vormen voor bouwkundestudenten? Hoe staat het met geothermie op de campus? Kan aardwarmte al zorgen voor een deel van de energievoorziening van de TU Delft? Hoe stimuleert de TU Delft duurzame mobiliteit? Nou, van dat soort vragen dus.

Antwoorden op duurzame vragen

Om alvast een paar antwoorden te geven. Gerrit zorgt ervoor dat iedereen droge voeten houdt op de campus. Het gebouw Pulse is een duurzaam paradepaardje van de TU Delft. En ja, fietsen wordt gestimuleerd op het terrein van de universiteit, maar dat zorgt ook voor uitdagingen (foto: TU Delft).

Verder lezen?

Verder lezen over hoe TU Delft werkt aan het verduurzamen van de campus. Kijk op www.tudelft.nl/duurzamecampus.